top of page
April

5/4

ALV LOO Social Work 

Thema: Kennis-maken met kennis

Algemene ledenvergadering in vergaderlocatie de Domstad in Utrecht, op loopafstand van Utrecht CS

5 april 2019 van 9.00 uur tot 13.00 uur

 

'Mini-beurs' over krachtige leeromgevingen die beschikbaar zijn of (nog moeten) komen. Aanbieders en ontwikkelaars van opleiding -en scholingsmiddelen laten zien wat er beschikbaar is. We bespreken of en hoe dat in ons SW-onderwijs een plek kan krijgen. Er is gelegenheid met elkaar te bezien waar nog behoeften zijn om samen onderwijsmiddelen te ontwikkelen. Bekijk het programma in een pdf.

logo-LOO-SW-def.png

11/4

Congres Armoede en Schulden Doorgrond
Brede blik op een effectieve aanpak

Igluu, Eindhoven

11 april 2019 van 9.00 uur tot 17.00 uur

Veel sociale problematiek begint met armoede en schulden. Wie beter begrijpt wat het hebben van schulden met iemand doet en hoe ze ontstaan, kan beter helpen. Daarbij is het steeds duidelijker hoe belangrijk het is armoede en schuldenproblematiek op een integrale manier te benaderen en dus te kijken naar alle levensgebieden die worden beïnvloed: van gezondheid tot relatie met hun sociale omgeving. Bekijk het programma.

zorgwelzijnlogo.png

7/5

Congres Zorgmijders
Zorgmijders: onhandelbaar, uitbehandeld?

Reehorst, Ede

7 mei 2019 van 9.00 uur tot 17.00 uur

Zorgmijders vragen het uiterste van professionals. In inzet, in samenwerking, in het vinden en houden van contact en in het organiseren van passende ondersteuning. Waarom besluit je als professional om je er wel, of juist niet, mee te bemoeien? Dit congres geeft jou inzicht in het antwoord op deze en andere vragen. Bekijk het programma

zorgwelzijnlogo.png

7en8

mei

Masterclass Verordening Medische Hulpmiddelen

Woudschoten hotel in Zeist

7 en 8 mei

Weet u welke medische hulpmiddelen u na 25 mei 2020 nog mag gebruiken? Ook het IGJ vraagt zorgbestuurders zich voor te bereiden op harde Brexit in verband met beschikbaarheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. De Masterclass Verordening Medische Hulpmiddelen bereidt u voor op de nieuwe Europese wetgeving en organisatorische maatregelen die u moet nemen. Meer informatie

skiprlogo300dpiKLEIN.png

21/5

Congres Kwetsbare ouderen
Zorgmijders: onhandelbaar, uitbehandeld?

Reehorst, Ede

21 mei 2019 van 9.00 uur tot 17.00 uur

Topsprekers brengen je in één dag op de hoogte van de problemen en ongemakken waar kwetsbare ouderen vaak mee te maken hebben. Daarnaast bieden ze je de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van ouderenzorg. Met de kennis die je deze dag opdoet kun je beter omgaan met de problemen en ongemakken van de kwetsbare oudere patiënt en veel bijdragen aan de levenskwaliteit van jouw patiënten.

Bekijk het programma

zorgwelzijnlogo.png

18/6

Masterclass De Kracht van confrontatie

Buitenplaats, Amerongen

18 juni 2019

"Gezeur en gezever met die collega, daar heb ik dus écht geen zin in….” Ruis, emotioneel reageren, aannames, praten óver in plaats van mét anderen creëren vaak verstoringen in de samenwerking. Confrontatie en feedback zorgen dat de lucht wordt geklaard en er ruimte komt voor betere samenwerking en nieuwe ideeën.

Maar wanneer kiest u voor welke confrontatiemethode? Hoe doet u dat op een goede manier? En hoe ondersteunt u uw medewerkers hetzelfde te doen zodat u een duurzame aanspreekcultuur creëert? U leert het tijdens de masterclass De Kracht van Confrontatie. 

De managers academie.png

25/6

Tweedaagse opleiding Coachen in de zelforganisatie
Zorgmijders: onhandelbaar, uitbehandeld?

Buitenplaats, Amerongen

25 juni 2019 en 2 juli van 9.00 uur tot 17.00 uur

Veel organisaties in de zorg en de publieke sector maken de omslag naar werken in zelforganiserende en regelvrije teams. Als manager krijgt u te maken met een nieuwe, meer coachende manier van leidinggeven. Meer informatie

De managers academie.png
bottom of page